به گزارش میراثآریا به نقل از ستاد خبری نمایشگاههای گردشگری و صنایعدستی تهران، علی اصغر شالبافیان در افتتاحیه پانزدهمین نمایشگاه بینالمللی گردشگری و سیوپنجمین نمایشگاه ملی صنایعدستی تهران ضمن خیرمقدم به همه مهمانان افتتاحیه گفت: «ما در حالی افتتاحیه نمایشگاه بینالمللی گردشگری و صنایع دستی را برگزار میکنیم که خوشبختانه به واسطه فراگیری واکسیناسیون و کاهش فوتیهای ناشی از بیماری کرونا، امید مجددی برای احیای این صنعت به وجود آمده است. موید این موضوع استقبال گردشگران داخلی از سفرهای داخلی و همچنین گردشگرهای خارجی برای سفر به ایران، به ویژه از ابتدای آبان ماه امسال است.»
معاون گردشگری کشور ادامه داد: «متاسفانه صنعت گردشگری آسیبهای مهمتر و جدیتری را در دوران کرونا دیده است و این آسیبها با افزایش هزینههای خدمات گردشگری بسیار مضاعف شده است. خصوصا افزایش غیرقابلباور برخی از حاملهای انرژی این موضوع را تشدید کرده است، به همین دلیل احیای دوباره صنعت گردشگری لزوم توجه ذینفعان دولتی را میطلبد.»
شالبافیان افزود: «شیوع سویههای جدید کرونا هم بیمهایی را در خصوص چگونگی توسعه صنعت گردشگری فراهم کرده است، اما چیزی که باید به آن اذعان داشت، این است که به گفته مسئولان ذیربط فعالان صنعت گردشگری از ابتدای شیوع کرونا بیشترین رعایت پروتکلهای بهداشتی را انجام دادهاند. وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی همواره در این زمینه پیشگام بوده است، به گونهای که موضوع نظارت بر این سازمانها را در دستور کار خود قرار داده است.»
او با اشاره به سامانه امید توضیح داد: «وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی با کمک سامانه هوشمند امید که تمام اماکن گردشگری را به هم متصل کرده است، روی رعایت پروتکلهای بهداشتی نظارت داشته و همه این اماکن را رصد میکند. ما همین رویکرد را در نمایشگاه امسال داشتیم، به گونهای که چه در برگزاری روزهای نمایشگاه از مراجع ذیربط تمکین کردیم و چه با افزایش ساعت بازدید تلاش کردیم تا از تراکم جمعیت بکاهیم. پروتکلهای بهداشتی را مختص بازدیدکنندگان و شرکتکنندگان تدوین کردیم تا بتوانیم سلامت انسانها را حفظ کنیم.»
معاون گردشگری کشور گفت: «هماهنگی بین بخشهای مختلف وزارتخانه به منظور همافزایی و تعامل این حوزهها همزمان برگزار شده است. در حوزه صنایعدستی رویکرد حمایتی وزیر و معاون محترم صنایعدستی برای تسهیل حضور شهرها و روستاهای ملی صنایعدستی، حضور هنرمندان مناطق کمتر برخوردار، حضور پیشکسوتان و نخبگان حوزه صنایعدستی، حضور کمک و پررنگ بانوان و جوانان مدنظر قرار گرفت. دومین رویکرد نمایشگاه امسال این بوده است که این نمایشگاه بتواند تجلی هماهنگی دستگاههای ذینفع در حوزه گردشگری باشد.»
او با اشاره به غرفههای استانی توضیح داد: «بنابراین غرفههای استانی ما به عنوان یک واحد از کل ذینفعان گردشگری هستند. حضور هیئتهای تجاری با اولویت کشورهای همسایه و در نظر گرفتن فرصتهایی برای مذاکره تجاری که از دیروز آغاز شده و تا روز بعد از پایان نمایشگاه ادامه خواهد داشت، از دیگر رویکردهای ماست. حضور هیئتهای تجاری در قالب فضای مجازی هم فراهم شده است.»
شالبافیان ادامه داد: «نشست با مسئولین دستگاههای دولتی که میتوانند از مشکلات این صنعت گرهگشایی کنند، نشست با مسئولین سازمان تامین اجتماعی، شرکت ملی گاز و… در دستور کار قرار گرفته است. همچنین سه دسته نشست با موضوع آموزش مسائل گردشگری، نقد تجربیات و پنلهای تخصصی در طول مدت این نمایشگاه برگزار میشوند.»
معاون گردشگری کشور در پایان بیان کرد: «نمایشگاه امسال از حدود ۲۸ هزار مترمربع و ۱۰ سالن تشکیل شده است و نسبت به سال گذشته حدود دو و نیم برابر بزرگتر شده است که نشاندهنده عزم فعالان گردشگری برای احیای امید در این صنعت است. این گزارش مختصری از رویکردهای نمایشگاه امسال بود. امیدوارم به زودی بتوانیم این نمایشگاه را احیا کنیم.»